Recepten — Kurkuma

Zelf satésaus maken van pindakaas of satésaus maken van pinda’s.

Zelf satésaus maken van pindakaas of satésaus maken van pinda’s.

Satésaus (of pindasaus) van pindakaas is heel gemakkelijk zelf te maken en zo lekker dat je nooit meer een saus uit een pakje wilt. Het recept van de saus met pindakaas is erg snel en gemakkelijk. Wil je het helemaal naar je eigen smaak maken dan kun je hem ook maken met ongebrande pinda’s.  Je hebt dan wel een keukenmachine nodig en het is iets meer werk omdat je deze vooraf even moet bakken in de olie maar het is erg lekker.  En als je dan toch bezig bent met pinda’s is het ook leuk om zelf pinda’s te roosteren...

Meer lezen →


Gobi Masala / Bloemkoolcurry, een vegan curry recept

Gobi Masala / Bloemkoolcurry, een vegan curry recept

Vegen Gobi Masala recept, een Indiase curry met veel verse groentes en specerijen. Lekker romig door het gebruik van kokosmelk. Tevens een Vegan keto recept.

Meer lezen →


Ayurvedische soep met okra

Ayurvedische soep met okra

Wat is een okra eigenlijk ? Een okra is een vruchtgroente van oudsher voorkomt in de Surinaamse en Indiase keuken. Tegenwoordig kun je deze groente vaak ook in de supermarkt kopen. Er zitten weinig calorieën in en het is een veelzijdige groente die op vele wijzen klaargemaakt kan worden. Je kunt de okra’s koken of bakken, stoven, wokken etc…. De smaak van okra is een klein beetje vergelijkbaar met een sperzieboon. Je hoeft de okra alleen even te wassen en het topje eraf te snijden, dan is de okra klaar voor gebruik. Oude okra is wat taai dus let goed...

Meer lezen →