Recepten — Mosterdzaad

Ayurvedische soep met okra

Ayurvedische soep met okra

Wat is een okra eigenlijk ? Een okra is een vruchtgroente van oudsher voorkomt in de Surinaamse en Indiase keuken. Tegenwoordig kun je deze groente vaak ook in de supermarkt kopen. Er zitten weinig calorieën in en het is een veelzijdige groente die op vele wijzen klaargemaakt kan worden. Je kunt de okra’s koken of bakken, stoven, wokken etc…. De smaak van okra is een klein beetje vergelijkbaar met een sperzieboon. Je hoeft de okra alleen even te wassen en het topje eraf te snijden, dan is de okra klaar voor gebruik. Oude okra is wat taai dus let goed...

Meer lezen →


Sambar Masala maken voor de Zuid Indiase groente en linzendal

Sambar Masala maken voor de Zuid Indiase groente en linzendal

Sambar poeder oftewel Masala Sambar is de masala om het gerecht Sambaar te maken. Deze masala kan enige tijd in een gesloten pot bewaard worden en is voldoende voor een drietal maaltijden.  Sambaar is een groente en linzenstoofpot, een soort dikke linzensoep vol specerijen. In India is het meestal een bijgerecht maar het kan ook heel goed een dag vooraf gemaakt worden en met Naan of Chappati gemaakt worden.     

Meer lezen →